🎇 Fen Bilimleri 8 Sınıf Makaralar

İndir:8.Sınıf 2.Dönem Fen Bilimleri Çalışma Kağıtları İNDİR,2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı fenogretmeniyiz.biz Yönetici 10:09 8.Sınıf , 8.Sınıf Testler. 8.sınıf fen teog ile ilgili makaralar testini aşağıda yer alan bağlantılar ile bilgisayarınıza indirebilir ve çözebilirsiniz. Kesinlikle çok önemli bir konu olan makaralar ile ilgili hata yapmak istemiyor ve TEOG sınavında soru kaçırmak istemiyorsanız bol bol pratik yapmanız 8Sınıf 5.Ünite Basit Makineler/Makaralar Juego de concurso. por Gulsahcam41. 8. sinif fen bilimleri basit makineler makaralar. 8Sınıf Fen Bilimleri Konu Özetleri. 5.Ünite : Basit Makineler. 1.Bölüm: Basit Makineler. İnsan vücudu belki de var olan en mükemmel ve becerikli makinedir. İskelet sistemimiz ayrıntılı bir biçimde tasarlanıp bir araya getirilmiş basit makineler bütünüdür. Birçok beceriye sahip olan insan vücudunun da sınırları vardır. 7.Sınıf Pratik Çarpma İşlemi. 8. Sınıf Fen Bilimleri. 8. Sınıf Fen Bilimleri – Elektrik Enerjisinden Hareket Enerjisine. 8. Sınıf Fen Bilimleri. 8. Sınıf Fen Bilimleri Basınç Konu Anlatımı. 8. Sınıf Basit Makineler “Makaralar” Sınavda Çıkmış Sorular. tarafından yazılmıştır Sami Yeşilyurt 20 Şubat 2022. 8. sınıf fen bilimleri 5. ünite basit makineler ” makaralar ” sınavda çıkmış sorular pdf formatında. KRAKADEMİ LGS FEN BİLİMLERİ SORU FASİKÜLLERİ 4 Çeyrek Soru Fasikülüyle Fen Bilimleri Konularını Bitir: KR Akademi Fen Bilimleri Soru Bankası, 8. Sınıf konularını 4 fasiküle ayırarak, 4 aşamada konuları bitirmenizi sağlar. İlk Çeyrek Soru Fasikülü (72 Sayfa) Dönem başından Kasım ara tatiline kadarki kazanımları tJp1. Makaralar konusu 8. Sınıf Fen Bilimlerii test soruları. Online 8. Sınıf Fen Bilimlerii Makaralar Konusu test için her sorunun 1 dakika süresi vardır. Aşağıdaki testi belirtilen süre içerisinde çözdükten sonra en aşağıda bulunan "cevapları kontrol et" butonuna tıklayarak yaptığın doğru - yanlış sayısı, cevaplar ve aldığın puanı Sınıf Fen Bilimleri Makaralar TEST - 11. Bir depoda çalışan işçiler eşit ağırlıktaki yükleri 4 m yükseğe ve makaraların ağırlıkları ihmal edildiğine göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. 1. işçi ipi 4 m, 2. işçi ipi 8 m çekmelidir. B. Her iki sistemde de kuvvetin yönü değişmemiştir. C. 2. işçi daha az kuvvet uyguladığından daha az iş yapmıştır. D. Her iki sistemde de kuvvetten kazanç yoktur. Doğru Cevap "A" 1. işçi ipi 4 m, 2. işçi ipi 8 m çekmelidir. Cevabı Göster Doğru Cevap "A" 1. işçi ipi 4 m, 2. işçi ipi 8 m çekmelidir. Soru Açıklaması 2. Sabri, kuracağı üç tane sistemin özelliklerini defterine yazıyor. Daha sonra aşağıdaki sistemleri göre yukarıda özellikleri verilen numaralandırılmış sistemlerle K, L ve M sistemleri aşağıdaki­lerden hangisinde doğru eşleştirilmiştir? A. 1. Sistem M / 2. Sistem L / 3. Sistem K B. 1. Sistem K / 2. Sistem M / 3. Sistem L C. 1. Sistem L / 2. Sistem K / 3. Sistem M D. 1. Sistem L / 2. Sistem M / 3. Sistem K Doğru Cevap "D" 1. Sistem L / 2. Sistem M / 3. Sistem K Cevabı Göster Doğru Cevap "D" 1. Sistem L / 2. Sistem M / 3. Sistem K Soru Açıklaması 3. Bir palanga sisteminde sırayla aşağıdaki değişiklikler Sabit makara sayısı Hareketli makara sayısı göre bu değişiklikler sonucunda palanga sistemindeki kuvvet kazancı başlangıca göre nasıl değişir? A. I Artar / II Azalır B. I Değişmez / II Artar C. I Değişmez / II Azalır D. I Artar / II Değişmez Doğru Cevap "B" I Değişmez / II Artar Cevabı Göster Doğru Cevap "B" I Değişmez / II Artar Soru Açıklaması 4. Eren, bir sabit makaraya ait resmi şekildeki gibi çi­zip, yanına bazı özellikler göre Eren, sabit makara resmini çıkarıp, yerine hareketli makara resmi yapıştırdığında, özelliklerden hangilerini değiştirmelidir? A. Yalnız I. B. Yalnız II. C. I ve II. D. II ve III. Doğru Cevap "A" Yalnız I. Cevabı Göster Doğru Cevap "A" Yalnız I. Soru Açıklaması 5. Koray, bir cismin ağırlığını önce Şekil-I’deki gibi di­namometre ile ölçüyor, daha sonra Şekil-II’deki gibi hareketli makara ile yukarı cismin ağırlığını 6N olarak ölçtüğüne göre, Şekil-II’deki düzenek ile ilgili aşağıdaki yorumlardan hangisini yaparsa yanlış olur? Makara ağırlığı önemsizdir. A. Yoldan kayıp vardır. B. Kuvvetten kazanç vardır. C. İşten kazanç vardır. D. Dinamometre 3 N’u göstermektedir. Doğru Cevap "C" İşten kazanç vardır. Cevabı Göster Doğru Cevap "C" İşten kazanç vardır. Soru Açıklaması 6. Makara ağırlıklarının ihmal edildiği aşağıdaki sis­temlerde X, Y ve Z yükleri aynı F kuvveti ile yukarı kuvveti yükleri kaldırabilecek en küçük kuv­vet olduğuna göre X, Y ve Z yüklerinin ağırlıkla­rı arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisidir? A. X > Y > Z B. Y > Z > X C. Z > Y > X D. Z > X > Y Doğru Cevap "C" Z > Y > X Cevabı Göster Doğru Cevap "C" Z > Y > X Soru Açıklaması 7. Süleyman farklı makara sistemleri kullanarak asılı olan yüklerin ağırlıklarını ve bu yükleri dengeleyen kuv­vetleri altlarına göre, Süleyman bu düzeneklerden aşağıdaki sonuçlardan hangisini çıkaramaz? Makaraların ağırlıkları önemsenmeyecektir. A. Yükler yukarı doğru çekildiğinde en fazla yoldan kayıp 2. düzenekte yaşanır. B. 2. düzenekteki kuvvet kazancı 1. düzenekteki kuvvet kazancından fazladır. C. Makara sayısı arttıkça yoldan kayıp miktarı artmaktadır. D. 3. düzenekteki yoldan kayıp miktarı 1. düzenektekinden fazladır. Doğru Cevap "C" Makara sayısı arttıkça yoldan kayıp miktarı artmaktadır. Cevabı Göster Doğru Cevap "C" Makara sayısı arttıkça yoldan kayıp miktarı artmaktadır. Soru Açıklaması 8. Erol şekildeki gibi iki palanga sistemi kuruyor. Her iki palanga sisteminde ipi 3 metre çekiyor ve aşağıdaki tabloyu göre, Erol aşağıdakilerden hangisini söylerse hata yapmış olur? A. Her iki sistemde işten kazanç yoktur. B. Palangalarda iplerin bağlanma şekli kuvvet kazancını etkiler. C. 2. palangada kuvvet kazancı daha fazladır. D. Yükü taşıyan ip sayısı artarsa yoldan kayıp azalır. Doğru Cevap "D" Yükü taşıyan ip sayısı artarsa yoldan kayıp azalır. Cevabı Göster Doğru Cevap "D" Yükü taşıyan ip sayısı artarsa yoldan kayıp azalır. Soru Açıklaması 9. Makara ağırlıkları ve sürtünmelerin önemsen­mediği şekildeki sistemde K ve L yükleri F kuv­veti ile göre, düzenek ile ilgili aşağıda verilenler­den hangisi yanlıştır? A. Sistemde 2 tane sabit, 2 tane hareketli makara vardır. B. K ve L cisimlerinin ağırlıkları eşittir. C. K cisminin ağırlığı F kuvvetinin iki katıdır. D. L cisminin ağırlığı F kuvvetine eşittir. Doğru Cevap "D" L cisminin ağırlığı F kuvvetine eşittir. Cevabı Göster Doğru Cevap "D" L cisminin ağırlığı F kuvvetine eşittir. Soru Açıklaması 10. Makaralar ile ilgili aşağıdaki bilgilerden han­gisi yanlıştır? A. Günlük hayatta inşaatlarda yük taşımak ama­cıyla kullanılır. B. Kuvvetten kazanç sağlamak amacıyla kullanı­lan çeşitleri vardır. C. Hareketli makara ile hem kuvvetten hem de enerjiden kazanç sağlanır. D. Hareketli makara ile hem kuvvetten hem de enerjiden kazanç sağlanır. Doğru Cevap "C" Hareketli makara ile hem kuvvetten hem de enerjiden kazanç sağlanır. Cevabı Göster Doğru Cevap "C" Hareketli makara ile hem kuvvetten hem de enerjiden kazanç sağlanır. Soru Açıklaması TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. TEST HAKKINDA YORUM YAPABİLİRSİNİZ.

fen bilimleri 8 sınıf makaralar